Medaljefest for Tromsø CK i NNM

Det ble noen kilo ekstra bagasje med tilbake fra Vadsø...

NNM ble i år arrangert av Varanger Sportsklubb i Vadsø. Det var dessverre mange klubber som ikke stilte med deltakere i år, og det synes vi er synd. NNM er en institusjon som vi må ta vare på. Se bare på oppslutningen NNM på ski har - skiklubbene har ikke kortere reisevei om vinteren...

Vi stilte med 7 ryttere: Gard og Andreas i M13-14, Oda i K15-16, Øyvind og Aksel i M15-16, Audun i Mjunior og Andreas i Msenior.

Det hele startet med gateritt i nydelig vær lørdag morgen. Løypa var flat og kort, så det ble et fartsfylt og publikumsvennlig ritt. De yngste var først ut, og Gard og Andreas fikk tøff motstand av spesielt Henrik fra Sirma IL. Til slutt spurtet Gard inn til seier, og Andreas tok 3. plass. Oda kjørte i samme felt og kom inn til 2. plass i K15-16 etter sterk kjøring av hjemmehåpet Birgitte. Øyvind kjørte like godt inn sitt felt med en runde før han løftet armene, mens Aksel tok 3. plass i M15-16. Andreas var ikke godt nok plassert i spurten og måtte nøye seg med 3. plass. Audun var uheldig med plassering i de siste svingene, og roet ned lenge før spurten gikk. Men vant som eneste junior som fullførte.

Lørdag ettermiddag var det klart for temporitt. Gard vant M13-14, med Andreas på 3. plass. Oda ble nr. 2 i K15-16. Øyvind vant M15-16 med Aksel på 3. plass. Audun var eneste junior til start, og hadde tidene til seniorene som mål. Han endte med 5. beste tid og var ikke helt fornøyd med det. Men det var et plaster på såret at han slo trener Andreas med 6 sek. Andreas tok 2. plass i Msenior og var strålende fornøyd med det.

På fellesstarten på søndag opplevde vi nærmest en reprise av gaterittet i gutteklassene: Gard spurtet til seier i M13-14 med Andreas på 3. plass. Øyvind vant M15-16 med Aksel på 3. plass. Oda slo til og vant K15-16!! Audun konsentrerte seg om å få flest mulig seniorer bak seg, og kom i mål som fjerdemann. Han var igjen eneste junior som fullførte. Andreas fikk det tøft i den korte spurten før mål, og måtte ta til takke med 2. plass.

Så det ble mange ekstra kilo medaljer og glassfat med på flyet hjem.

PS: En bonus fra turen til Vadsø er at de 3 rittene teller med i "Barents Cycling Cup" ( Se http://velomurman.ru/?page_id=879 for sammendrag og poeng), og sannelig kjørte noen av våre så bra at de tok en pallplass i denne cupen. De 3 beste i hver klasse premieres, og våre utvalgte er Gard (nr 2 i M14), Øyvind (nr 3 i M16) og Audun (nr 2 i M18).