Til minne om Einar Magnus Kristiansen

En av sykkelsportens ildsjeler har gått bort

Einar Magnus Kristiansen er gått bort, kun 55 år. Han døde av et epileptisk anfall i Spania i begynnelsen av februar. Einar var født, og vokste opp i Tromsø, på Dramsveien overfor Kræmer. Han ble tidlig en ivrig idrettsutøver, og bemerket seg i skisporet, før sykkelsporten tok mer overhånd etterhvert. Vi konkurrerte sammen i mange år, og jeg husker han som en som aldri gav opp, og med et enormt pågangsmot. Dette medførte at Einar vant flere mesterskap i Nord-Norge, og viste til gode resultater i flere kalottmesterskap og på nasjonalt nivå i den gang B-klassen.

Han var med helt fra sykkelsportens spede begynnelse i Tromsø på 60-tallet, var med da Tromsø Cykleklubb ble stiftet i 1973, og var med å stifte Troms Cyklekrets på midten av 70-tallet.

Einar var i en periode på 80-/90-tallet formann i Tromsø Cykleklubb. Det han jobbet mest for i denne perioden, var å få plassert Tromsø på sykkelkartet. Dette greide Einar med glans i 1990, med å få tildelt NM på sykkel til Tromsø.

Når Einar var på besøk i Tromsø, ringte han meg alltid og vi møttes. Og når vi var i Oslo samtidig, møttes vi og tok oss en kaffe sammen og mimret. Dette er noe jeg vil savne.

Gjennom sykkelsporten traff han Tove, også fra Tromsø. Sammen fikk de tre gutter, Espen, Christoffer og Magnus. Etterhvert flyttet de sørover og bosatte seg utenfor Drammen. Tankene går til Einar sine nærmeste, noen han verdsatte veldig høyt.

Einar Magnus er borte, men alle de gode minnene etter han, vil leve videre.

Roy Sørensen

Støtt Tromsø CK hver gang du spiller!

Send SMS Grasrotandelen 985654905 til 2020